1. POLITICA PRIVIND RETURNĂRILE

Dreptul de retragere

În cazul în care încheiați acest contract în calitate de consumator și utilizator, aveți dreptul de a vă retrage din prezentul Contract, în termen de 14 zile, fără a furniza vreun motiv.

Perioada de retragere va expira după 14 zile de la data în care dumneavoastră intrați sau o parte terță desemnată de dumneavoastră, alta decât curierul, intră în posesia fizică a bunurilor sau, în cazul în care o singură comandă conține mai multe bunuri care sunt livrate separat, după 14 zile de la data în care dumneavoastră intrați sau o parte terță desemnată de dumneavoastră, alta decât curierul, intră în posesia fizică a ultimului bun.

Pentru a vă exercita dreptul de retragere, puteți înștiința Best Direct Slovakia, la numărul de telefon +421 2 333 251 30, prin trimiterea unui e-mail la info@bestdirect.sk cu privire la decizia dumneavoastră de a vă retrage din acest Contract printr-o declarație neechivocă (de exemplu, o scrisoare trimisă prin poștă sau e-mail). Puteți folosi și modelul de formular de retragere așa cum este acesta prevăzut în Anexă la prezentele Condiții, însă nu este obligatoriu să faceți acest lucru. Pentru a nu depăși termenul limită pentru retragere, este suficient să ne trimiteți mesajul dumneavoastră privind exercitarea dreptului dumneavoastră de retragere înainte de expirarea termenului de retragere.

Efectele retragerii

Dacă vă retrageți din acest Contract, vă vom rambursa toate plățile primite de la dumneavoastră, inclusiv costurile de livrare până la adresa inițială de livrare (cu excepția costurilor suplimentare rezultate din selectarea unei metode de livrare alta decât livrarea standard oferită de noi), fără întârzieri nejustificate și, în orice caz, în termen de cel mult 14 zile de la data la care ne-ați comunicat decizia dumneavoastră de a vă retrage din prezentul Contract. Vă vom rambursa sumele utilizând aceeași metodă de plată pe care ați utilizat-o dumneavoastră pentru tranzacția inițială sau prin transfer bancar în contul indicat de dvs., cu excepția cazului în care ne indicați altfel, detaliând în mod expres modalitățile de plată prin care doriți să facem returnarea. În orice caz, nu veți suporta niciun comision ca rezultat al acestei rambursări. Fără a aduce atingere celor de mai sus, putem amâna rambursarea până când vom primi înapoi bunurile sau până când veți furniza dovezi că ați trimis înapoi bunurile, oricare dintre acestea intervine mai întâi.

Pe site-ul nostru trebuie să solicitați returnarea prin intermediul unui curier,fără întârzieri nejustificate și, în orice caz, în termen de cel mult 30 zile calendaristice de la data la care ne-ați comunicat retragerea din prezentul contract. Termenul va fi considerat îndeplinit dacă returnați bunurile înainte de expirarea termenului menționat.

Vă rugăm să rețineți că dvs. veți suporta costurile directe cu returnarea bunurilor.

Dumneavoastră răspundeți doar în ceea ce privește diminuarea valorii bunurilor care rezultă din alte manipulări decât cele necesare pentru stabilirea naturii, caracteristicilor și funcționării bunurilor.

Pe lângă dreptul de retragere recunoscut în mod legal al consumatorilor și utilizatorilor, menționat în Articolul 14.1 de mai sus, vă acordăm un termen de 30 de zile de la data Confirmării de livrare pentru returnarea produselor (cu excepția celor menționate în Articolul 14.3 de mai jos, în cazul cărora dreptul de returnare este exclus).

În cazul în care trimiteți înapoi produsele în termenul contractual prevăzut de dreptul de retragere, dar după ce perioada legală a expirat, vi se va rambursa numai suma plătită pentru bunurile în cauză. Veți fi responsabil pentru costurile directe cu returnarea produsului.

Vă puteți exercita dreptul de retragere în conformitate cu prevederea din Articolul 14.1 de mai sus; cu toate acestea, dacă ne informați cu privire la intenția dumneavoastră de a vă retrage din Contract după expirarea termenului legal pentru retragere, ne veți preda produsele, în orice caz, în cel mult 30 de zile de la data Confirmării de livrare.

Nu puteți renunța la un Contract al cărui obiect este livrarea oricăruia dintre următoarele produse:

–      Articole personalizate.

–      CD-uri cu muzică/DVD-uri fără ambalajul lor original.

–      Bunuri sigilate care nu pot fi returnate din motive de igienă și care au fost desigilate după livrare.

Dreptul dumneavoastră de a anula un Contract se aplică numai produselor care sunt returnate în aceeași condiție în care le-ați primit. Nu se va efectua nicio rambursare dacă produsul a fost folosit după deschidere, dacă nu este în aceeași condiție în care a fost livrat sau dacă este deteriorat. În consecință, ar trebui să aveți grijă rezonabilă de produse cât timp se află în posesia dumneavoastră. Vă rugăm să returnați articolul folosind sau incluzând toate ambalajele originale, instrucțiunile și alte documente însoțitoare.

După examinarea articolului, vă vom informa dacă aveți dreptul la o rambursare a sumelor plătite. Rambursarea costurilor de transport se va face numai atunci când dreptul de retragere este exercitat în termenul legal și toate articolele care alcătuiesc comanda în cauză sunt returnate. Rambursarea se va face cât mai curând posibil și, în orice caz, într-o perioadă de 14 zile de la data la care ați comunicat intenția de a vă retrage din Contract. Cu toate acestea, este posibil să amânăm rambursarea până când vom primi înapoi bunurile sau până când veți furniza dovezi că ați trimis înapoi bunurile, oricare dintre acestea intervine mai întâi. Rambursarea se va face întotdeauna în același mijloc de plată pe care l-ați folosit pentru plata achiziției sau prin transfer bancar în contul IBAN indicat de dvs. Veți suporta costul și riscul de a ne returna produsele, așa cum s-a indicat mai sus. Dacă aveți întrebări, ne puteți contacta prin canalele noastre de contact sau apelând +34 931 22 73 35.

Rețineți că, după livrarea comenzii, în cazul exercitării dreptului legal sau contractual de retragere, atunci când dvs. veți organiza transportul, fără ca, prin urmare, serviciul respectiv să fi fost oferit de noi, nu vom putea asuma riscul pentru pachetul returnat atunci când se referă la cauze care nu pot fi atribuite Best Direct Slovakia.

În cazul în care considerați că produsul nu este conform cu Contractul în momentul livrării, trebuie să ne contactați imediat prin canalele noastre de contact furnizând datele despre produs și specificând deteriorarea pe care o prezintă sau scriind un e-mail la adresa info@bestdirect.sk unde vă vom indica modul de procedare.

Odată ce primim produsul returnat, îl vom analiza atent și vă vom informa cu privire la dreptul de a vi se înlocui produsul sau de a vi se rambursa contravaloarea (dacă acesta există) printr-un e-mail, într-o perioadă rezonabilă de timp. Rambursarea sau înlocuirea va avea loc cât mai curând cu putință și, în orice caz, nu mai târziu de 14 zile de la data la care v-am confirmat printr-un e-mail că aveți dreptul la o rambursare sau înlocuire pentru produsul neconform.

Sumele plătite pentru produsele returnate din cauza oricărui defect, atunci când acestea într-adevăr există, vor fi rambursate integral, inclusiv costurile de livrare suportate pentru livrarea articolului și costurile pe care le-ați suportat pentru a ni-l returna. Rambursarea se va face în același mijloc de plată utilizat pentru plata achiziției sau prin transfer bancar în contul IBAN indicat de dvs.

Această prevedere nu vă afectează drepturile legale prevăzute de reglementările în vigoare.